Panasonic Lumix DMC-FX33

TEST: Det lille kameraet fra Panasonic fanger definitivt oppmerksomhet.

Publisert
Sist oppdatert

Uttrykk som "Det der var et snertent kamera!" har vi hørt mer enn én gang under testingen av dagens kamera, og ja - Panasonic Lumix DMC-FX33 er nettopp det; snertent.

Med ytre mål på 95x52x22mm er kameraet både lavere og tynnere enn Canon Ixus 950 IS, mens lengden er noen millimeter ekstra på dette kameraet. Allikevel har ikke Panasonic spart på kruttet; FX33 har et objektiv med vidvinkel tilvsarende 28mm, som dermed gjør det ekstra attraktivt.

Objektivets lysstyrke er for øvrig f/2,8 på vidvinkel og f/5,6 på tele, men har til gjengjeld nesten 3,6x zoom, tilsvarende 100mm i teleenden. CCD-brikken er naturligvis av minste sort og har en oppløsning på 8 megapiksler.

Lite og lett

FX33 er også blant de letteste på markedet med sine 154 gram (med batteri), som gjør at det er veldig innerlommevennlig. Den lave høyden gjør imidlertid at dette har gått litt ut over etthåndsgrepet, og å bruke det med bare høyre hånd er ikke så veldig praktisk; i hvert fall ikke med våre fingre.

LCD-skjermen er 2,5 tommer over diameteren og har en oppløsning på 207.000 piksler. Som med andre kameraer fra Panasonic er skjermen god å se på, og spesielt fargenivået er friskere enn hos de fleste av konkurrentene. Innsynsvinkelen er også veldig god fra sidene, mens bildet ikke er like lett å se hvis du holder kameraet over hodet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer