Panasonic Lumix DMC-FX35

Med 25mm vidvinkel er det lille kameraet fra Panasonic ganske oppsiktsvekkende.

Publisert
Sist oppdatert

Er det én ting Panasonic har skjønt, så er det at vidvinkel er hjertelig velkommen på lommekameraene.

Sjekk konklusjonen nederst i saken

Panasonic har lenge vært fremst når det gjelder vidvinkel - de fleste av deres kameraer har lenge hatt vidvinkel tilsvarende 28mm, mens dagens testobjekt, FX35, kan by på en vidvinkel tilsvarende 25mm. Så vidt oss bekjent er det kun Ricoh GX100 av dagens modeller som kan by på bedre vidvinkel i et kompakt format (24mm), men kameraet fra Panasonic veier bare halvparten og koster langt mindre.

Med vidvinkel tilsvarende 25mm kan du fange motiver innenfor en vinkel på 94 grader, og det er svært velkomment innendørs, der du sjelden har mulighet til å rygge alt for mye tilbake for å knipse et bilde.

Snertent

Det lille kameraet fra Panasonic måler ikke mer enn 95x52x22mm og veier bare 160 gram med batteri. Det betyr at kameraet er blant de mest kompakte på markedet, og den firkantede utformingen gjør kameraet til ett av de letteste å bruke for de som er tvunget til å bruke venstre hånd.

Det skorter allikevel ikke på finesser. Ved siden av den omtalte 25mm-vidvinkelen, er kameraet også utstyrt med Panasonics "Mega O.I.S."-bildestabilisator, som er anerkjent som en av de beste stabilisatorene på markedet. Den gjør at din ustøhet på hånda blir kompensert for, og at du derfor kan bruke lengre lukkertider uten at bildet blir uskarpt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer