Panasonic Lumix DMC-FZ1

- Folk vil ha zoom, zoom og atter zoom, uttalte kamerautviklingssjefen I HP, Paul Baser, da vi intervjuet ham under Photokina-messen i fjor. Men det er ikke bare HP som har oppdaget dette behovet, for aller mest zoom får du dersom du velger DMC-FZ1 fra Panasonic.

Panasonic Lumix DMC-FZ1
Publisert

Panasonic samarbeider tett med Leica Camera AG, en av verdens mest anerkjente produsenter av både kameraer og optiske løsninger. Objektivet i Lumix DMC-FZ1 er det Leica som har utviklet, og det byr på hele 12x optisk zoom. Tidligere har vi testet kameraer fra Olympus og HP som har hatt 10x og 8x zoomobjektiv, men dette tar en foreløpig ledelse.

God lysstyrke - hele veien

Brennvidden omfatter et område som tilsvarer 35 - 420 mm på et 35 mm filmbasert kamera, og lysstyrken er på F/2,8 over hele zoomområdet. Det er oppsiktsvekkende! Med så kraftig zoom er derimot faren for uskarpe bilder stor, fordi man vanskelig klarer å holde kameraet stødig. Derfor har Panasonic utstyrt kameraet med en optisk stabilisator, Mega Optical Image Stabilizer. Denne skal også gjøre det enklere å ta bilder i svak belysning uten bruk av blitz.

Mange vil nok derimot reagere på den lave oppløsningen; kameraet er utstyrt med en 2 megapiksels bildebrikke, som gir bilder i en oppløsning på 1600 x 1200. Det holder til skarpe utskrifter i maks 13 x 18 cm, men ikke mer. Minnetypen er SD/MMC, og kortet som følger med er på 8 MB. Det er selvsagt alt for lite, så kjøp like godt med et større kort med det samme. Med et 128 MB-kort til noen få hundrelapper får du plass til mellom 150 og 200.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer