Panasonic Lumix DMC-FZ100

God vidvinkel, lang zoom og filming i full HD-oppløsning.

Panasonic FZ100 er selskapets toppmodell for kompaktkameraer og har 25mm vidvinkel, 24x optisk zoom og muligheten for å filme i full HD-oppløsning. Foto: Pål Joakim Olsen
Panasonic FZ100 er selskapets toppmodell for kompaktkameraer og har 25mm vidvinkel, 24x optisk zoom og muligheten for å filme i full HD-oppløsning. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Panasonic Lumix DMC-FZ100 er ett av tre kameraer i trippeltesten for ultrazoomkamera.

Panasonic har solgt svært godt med sin FZ-serie, og tidligere i år overvar vi lanseringen av FZ100 i Stockholm der vi også prøvde kameraet en ettermiddag i den svenske hovedstaden.

FZ100 har flere attraktive aspekter ved seg - for det første kan kameraet filme med full HD-oppløsning (1920x1080), det kan ta 11 bilder i sekundet med full oppløsning, har støtte for bilder i RAW-format (slik at du kan justere parametere som hvitbalanse og eksponering etter at du har tatt bildet), og det har også en ganske attraktiv vidvinkel på 25mm, selv om objektivet ikke strekker seg like langt i teleenden som Canon PowerShot SX30 IS.

Skjermen kan også vippes ut i alle retninger og har dessuten relativt høy oppløsning på 460.000 punkter.

>> DinSides data- og elektronikktester

Under følger de tekniske spesifikasjonene:

Konstruksjon

En umiddelbar reaksjon etter å ha tatt opp kamerahuset er hvor godt balansert kameraet føles når du holder det. Grepet er belagt med friksjonsmateriale i tillegg til et lite søkk til høyre langfinger, og når du holder kameraet skjønner du at det skal mye til for å miste det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer