Panasonic Lumix DMC-FZ18

TEST: På papiret har Panasonics nye ultrazoomkamera alt som skal til.

Publisert
Sist oppdatert

Panasonic har ambisjoner om å ta store deler av kaka i markedet for digitale kameraer og har blitt en aktør å regne med i flere segmenter.

Spesielt i ultrazoomklassen har de utmerket seg de siste åra, og den forrige modellen, DMC-FZ8 var ett av våre foretrukne valg da vi testet en god håndfull av disse kameraene i samarbeid med TV2 hjelper deg tidligere i år. Det tok riktignok ikke de beste bildene, men kombinasjonen av brukervennlighet, ytelse, funksjonalitet og pris gav allikevel et solid totalinntrykk.

FZ18 har mye til felles med den forrige modellen, men på ett punkt har det skjedd en merkbar oppgradering - zoomområdet har nemlig økt fra 12x til 18x, og med et brennviddeområde tilsvarende hele 28-504mm, er det sammen med Olympus SP-550UZ det kameraet som dekker det største området. Makronærgrensen er også forbedret i forhold til FZ8, og FZ18 kan nå ta bilder av objekter som ligger 1cm fra glasset.

Objektivet er også lyssterkt med f/2,8 som største blender på vidvinkel og f/4,2 i den lengste enden. I tillegg har kameraet optisk bildestabilisering, og Panasonic er kjent for å være blant de ledende produsentene når det gjelder akkurat dette. Med andre ord er det duket for å ta hånholdte bilder på lang avstand som i tillegg blir skarpe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer