Panasonic LUMIX DMC-FZ3

Dette kameraet byr på hele 12x optisk zoom, og har flust av gode egenskaper.

Publisert

Lumix DMC-FZ3 er blant de mest kompakte kameraene i testen, huset er av plast, og veier kun 335 gram inkludert et oppladbart li-ion batteri. Dermed er kameraet nest lettest. Lav vekt forhindrer ikke at det er utstyrt med et 12x Leica-objektiv, og en effektiv optisk bildestabilisator. Kameraet virker dessuten velbygd, grepet er godt og knappene er faste og fine.

Imponerende lyssterkt!

Objektivet fra Leica dekker området som tilsvarer 35-420 mm på et filmbasert kamera. Imponerende nok, men enda mer imponerte er vi over at lysstyrken er lik over hele området, F2,8!

Kameraet har dessuten en effektiv bildestabilisator, som hjelper deg slik at det blir lettere å ta skarpe bilder på full tele du holder kameraet i hånden. LCDen er liten, men gir testens skarpeste bilde. Den hakker litt i mørke omgivelser, men også her gir vi den godkjent. Den elektroniske kikke-søkeren kan du selvsagt også bruke, også denne har fin skarphet.

På innsiden av kameraet sitter en CCD-brikke på 3,1 megapiksler. Det høres ikke mye ut, men som vi har understreket mange ganger avhenger god bildekvalitet av langt mer enn oppløsningen. Vi har skrevet ut bilder bestående av færre punkter, og blitt forbløffet over resultatene i A4-størrelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer