Panasonic Lumix DMC-G1

TEST: Et knøttlite systemkamera med et par ess i ermet.

Panasonic Lumix DMC-G1
Publisert
Sist oppdatert

Panasonic Lumix DSC-G1 representerer spennende nytenkning fra Panasonic og Olympus. Den nye Micro FourThirds-standarden gjør at både kameraer og objektiv kan lages mindre, og G1 er i så måte det første kameraet med den nye teknologien.

Selv om kameraet støtter utbyttbar optikk, er det ikke et speilreflekskamera. Kameraet har ikke noe speil som vippes, og derfor heller ingen optisk søker - den elektroniske søkeren er imidlertid stor og skarp, selv om den er noe vanskeligere å bruke når det er lite lys. I tillegg trekker den mer strøm, og batterilevetiden er bare 330 bilder; rundt halvparten av hva som er vanlig for speilreflekskameraer i samme prisklasse.

Skjermen er 3" stor og kan vinkles i alle mulige retninger, noe som muliggjør skudd fra hofta eller over hodet. Kameraet er rikelig utstyrt med knapper, og finesser som en knapp for hurtigmeny gjør at kameraet stort sett er kjapt og greit i bruk.

Den lille størrelsen er et tveegget sverd. Fortsatt er det ikke et kamera du kan putte i innerlomma, og kameraet passer ikke til alle hender - de med store hender kan finne det litt for lite og lett til at det blir komfortabelt å betjene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer