Panasonic Lumix DMC-GF1

Verdens minste systemkamera.

Panasonic Lumix DMC-GF1 er verdens minste kamera med utskiftbar optikk.
Panasonic Lumix DMC-GF1 er verdens minste kamera med utskiftbar optikk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både Panasonic og Olympus har nå lansert tre kameraer hver som støtter Micro FourThirds-standarden; en standard de to selskapene også har samarbeidet om å utvikle.

Kort fortalt er dette en digital standard for kamerahus og objektiver der kamerahusene ikke har noe speil, som gjør at avstanden til sensoren blir kortere. Dermed kan også både objektiver og kamerahus konstrueres mindre.

Panasonic Lumix DMC-GF1 er det minste systemkameraet på markedet i dag. Det er riktignok 4mm bredere enn Olympus E-PL1, men det er 1mm lavere og 6mm tynnere enn Olympus-kameraet. GF1 veier også 20 gram mindre (315g vs 334g).

La oss først se på de tekniske spesifikasjonene:Sensor - 4/3 tommer CMOS, Micro FourThirdsOppløsning - 4000x3000 pikslerBildestabilisering - Ikke på sensor, kun på objektiverMaks. ISO - 3200Blits - JaBilder pr sekund - 3LCD-størrelse - 3 tommerLCD-oppløsning - 460.000 punkterBatterilevetid - 350 bilder (CIPA)Film - Ja, 1280x720@30 bilder pr sekund (720p, AVCHD lite)Tilkoblingsmuligheter - HDMI, AV-ut, fjernkontroll, elektronisk søker

Konstruksjon

GF1 er et lite kamera, i hvert fall tatt i betraktning at det har utskiftbart optikk. Størrelsesmessig er det ikke veldig mye som skiller det fra eksempelvis Canon G11, men GF1 er 1cm tynnere enn Canons kompakte toppmodell. Om det er behagelig å holde i er litt smak og behag - noen vil nok savne et mer definert grep på høyre side, der kameraet heller ikke har noe friksjonsbelegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer