Panasonic Lumix DMC-LX3

TEST: Vidvinkelentusiastenes våte drøm.

Panasonic Lumix DMC-LX3
Publisert
Sist oppdatert

Selv om de ikke markerer seg spesielt på speilrefleksfronten, satser Panasonic formidabelt på kompakt- og ultrazoomkameraer, og i dette markedet er de blant de ledende aktørene hva innovasjon angår.

Panasonic var tidlig ute med god vidvinkel i sine kompaktkameraer, og de er også kjent for å være markedsledende når det gjelder innebygd bildestabilisering.

Dagens testprodukt er en svært attraktiv krabat for vidvinkelentusiaster. Objektivet byr nemlig på vidvinkel tilsvarende 24mm, og det ved en lysstyrke på f/2,0! Med andre ord et kamera som på papiret er meget godt egnet for innendørsfotografering.

Dette er den videste vinkelen du får på kompaktmarkedet i dag (så vidt oss bekjent er det kun den eldre modellen V570 fra Kodak som har bredere vidvinkel), og det er heller ingen kameraer som er mer lyssterke enn Lumix LX3. Forgjengeren, LX2, hadde vidvinkel tilsvarende 24mm med lysstyrke f/2,8, hvilket betyr at det nye kameraet kan slippe inn dobbelt så mye lys ved denne brennvidden.

Fanger oppmerksomhet

Det er ingen tvil om at dette er et kamera som fanger oppmerksomhet, og i løpet av testperioden har vi fått mange blikk og kommentarer om at LX3 er et kult kamera. Det er ikke fordi kameraet er spesielt lite, men fordi det har en retro-design som du ikke ser for ofte i disse dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer