Panasonic Lumix DMC-LX5

Panasonics feinschmecker-kamera er lyssterkt og har god vidvinkel.

Panasonic Lumix DMC-LX5 er ett av de mest avanserte kompaktkameraene på markedet. Foto: Pål Joakim Olsen
Panasonic Lumix DMC-LX5 er ett av de mest avanserte kompaktkameraene på markedet. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På kompaktkameramarkedet har Panasonic med årene blitt en svært sterk aktør, og blant annet LX3 har vært et populært kamera blant entusiastene.

Nå er oppfølgeren her, LX5. Vi prøvekjørte LX5 allerede i sommer, men har hatt det på test et par uker for å få anledning til å studere det nærmere.

Dessuten fikk det lov til å være med i håndbagasjen til Las Vegas og CES 2011, så bildespesialen lenger ned i artikkelen har også flere bilder derfra.

Samleside:

DinSides kameratesterSpesifikasjoner, Panasonix LX5

LX5 er myntet på entusiastene, og spesielt vidvinkel og lysstyrke på objektivet er derfor meget godt. I tillegg kan kameraet filme i HD-oppløsning, tilbyr RAW-modus og gir deg full manuell kontroll over eksponeringen:

Optisk zoom: 3,8xVidvinkel (35mm-ekvivalent): 24mmLysstyrke: f/2.0-3.3Oppløsning: 10,1MpSensorstørrelse: 1/1,63"Maks. ISO: 3200Seriefoto: 2,5 bilder pr sekund, 3 bilderVideoopptak: 1280x720 AVCHD Lite, 30 bilder pr sekundSkjermstørrelse: 3"Skjermoppløsning: 460.000 punkterRAW-støtte: JaManuell eksponering: Ja

Konstruksjon

Utseendemessig er LX5 svært likt LX3; forgjengeren som fikk gode skussmål da vi testet det for drøye to år siden. I 2011 er ikke utseendet like oppsiktsvekkende retro som det var den gangen, men kamerahuset fremstår uansett som solid bygget, og med fornuftig knappeutvalg og -plassering. Dog kan knappene fremstå litt små på baksiden, og siden merkingen er lagt oppå knappen er den også vanskelig å se i svak belysning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer