Panasonic Lumix DMC-TZ3

TEST: Med slike spesifikasjoner er det ikke rart Panasonic er stolte denne våren.

Publisert
Sist oppdatert

Vi var nylig på pressekonferanse med Panasonic, og ett av de nye kameraene denne våren fikk ekstra stor oppmerksomhet.

Ikke så veldig rart, kanskje, når de har klart å putte inn såpass mye på såpass liten plass. For – Lumix DMC-TZ3 er relativt kompakt, men har likevel et brennviddeområde tilsvarende 28-280mm, bildestabilisator og 3” skjerm.

Dette er kameraet for deg som liker å ta bilder i alle slags situasjoner – fra selskapsbilder innendørs til bilder av fugler på fuglebrettet eller klokkeviserne på Big Ben. Offeret er at kameraet ikke er like kompakt som Ixus-segmentet, men det er allikevel betraktelig mindre enn superzoomkameraene vi testet rundt påsketider.

10x zoom

Objektivet er merket med Leica og har altså et brennviddeområde tilsvarende 28-280mm, altså med en god vidvinkel og 10x optisk zoom. Lysstyrken på f3.3-f4.9 må også sies å være god til at kameraet er såpass kompakt, selv om f2.8 på vidvinkel ville ha gitt cirka 39% mer lys inn (=39% kortere lukkertid nødvendig for å slippe inn det samme lyset). Makronærgrensen er på 5cm.

I kameraet sitter også en CCD-brikke som er 1/2,5” stor, med en oppløsning på 7,1 megapiksler. Bildeprosesseringen gjøres med 3. generasjon av Panasonics Venus-motor, som også finnes i Lumix DMC-FZ8, som vi for øvrig gav meget gode skussmål i ultrazoomtesten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer