Panasonic Lumix DMC-ZX1

Lite, men stort.

Panasonic Lumix DMC-ZX1
Publisert
Sist oppdatert

I vår første trippeltest har vi tatt med kameraer som har vidvinkel tilsvarende 25mm eller mindre og 200mm eller mer som største tele. I tillegg må kameraene kunne filme med 720p HD-oppløsning og veie mindre enn 250 gram.

I forhold til konkurrentene i denne trippeltesten, er Panasonics største fortrinn den svært beskjedne størrelsen. Kameraet måler bare 96x55x26mm, men kan allikevel by på 8x optisk zoom og vidvinkel tilsvarende 25-200mm. Dette er riktignok ikke like mye som kameraene fra Casio og Samsung, som begge har omfang tilsvarende 24-240mm, men forskjellen er ikke veldig stor i praktisk betydning.

ZX-serien er helt ny fra Panasonic, og kameraet har også fått deres nye optiske bildestabiliseringssystem, Power O.I.S., som Panasonic hevder at kan stabilisere opp mot 4 trinn. Det betyr at du i situasjoner med dårlig lys, der du skal ta bilde håndholdt av noe som ikke er i bevegelse, kan tillate deg opp mot 16 ganger så lang lukkertid (24) uten at bildet blir uskarpt på grunn av ustøheter på hånda.

(I denne trippeltesten har også Samsung WB-550 optisk bildestabilisering, mens Casio EX-H10 kun har stabilisering ved at CCD-brikken flyttes, noe som tradisjonelt ikke er like effektivt som optisk bildestabilisering.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer