- Pappa, jeg savner XP!

Min sønn på ti slår oppgitt ut med armene. Denne gangen var det skrivebordsbakgrunnen i Vista som skulle byttes ut.

Publisert
Sist oppdatert

Knapt noe tema i den teknologiske sfæren har blitt gulpet opp og drøvtygd mer enn Windows Vista. Jeg har tidligere sagt det meste om hva jeg mener om den debatten i denne kommentaren, der jeg blant annet konkluderte med at Windows Vista er et mer fremtidsrettet operativsystem enn XP. Basta bom.

Jeg hadde derfor egentlig bestemt meg for ikke å skrive flere Vista-kommentarer. Man kommer som kjent til et punkt der det ikke hjelper å helle mer bensin på bålet, glørne er for svake og da ender det som regel med at det hele forblir dødt og vått. Men så kom altså min sønn med et nytt hjertesukk som fikk meg til å tenke.

For snart kommer Windows 7.

Jeg bygde ny PC til tiåringen for en tid tilbake, og installerte Vista på den, sammen med favorittprogrammene hans som blant annet inkluderer Picasa, Trackmania, Google Chrome, Football Manager og OpenOffice. Deretter laget jeg snarveier på skrivebordet, og regnet med at de myke overgangene, gjennomsiktigheten i Aero og sidepanelet skulle bli godt mottatt.

Og det ble de forsåvidt, men det tok ikke lang tid før hjertesukkene kom som perler på en snor. Først var det Windows Utforsker, med mappene som ikke lenger ble vist som standard i venstrevinduet, det snodige adressefeltet og stadige advarsler om at museklikk kunne være utrygge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.