Paragon Drive Backup Express

Det burde nærmest være obligatorisk å installere dette programmet dersom du bruker Windows.

Publisert
Sist oppdatert

Tenk deg følgende scenario: Du har en PC som er i toppform. Windows fungerer knirkefritt, du har installert alle favorittprogrammene dine og konfigurert alt til fingerspissene.

Nå skulle du bare ønske at det alltid kunne vært slik.

Det er her Paragon DriveBackup Express kommer inn i bildet. Programmet lar deg lage et såkalt image eller speilbilde av harddisker og partisjoner, og lagrer dette på egnet sted. Når du senere ønsker å gjenopprette PCen din til tilstanden da alt fungerte optimalt, er det bare noen få museklikk unna.

>> Les også: Gjør Windows sikrere

Fullverdig og gratis

Nå finnes det mange programmer med lignende funksjonalitet, deriblant Norton Ghost og Acronis TrueImage. Det som gjør Paragon DriveBackup Express så spesielt, er at det er helt gratis å bruke, uten at funksjonaliteten bærer preg av det. Paragon har også andre versjoner av DriveBackup som koster penger, med utvidet funksjonalitet. Mange vil derimot få alt de trenger i Express-versjonen.

Når du starter programmet blir du møtt av en enkel og oversiktlig meny. Du kan blant annet opprette speilbilde på direkten, både av systempartisjonen og andre partisjoner, mens Windows kjører. Speilbilde-filene må lagres på en separat partisjon, for eksempel en nettverksstasjon eller ekstern harddisk. De kan ikke lagres på CD eller DVD.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer