Paragon Drive Backup Express

Det burde nærmest være obligatorisk å installere dette programmet dersom du bruker Windows.

Publisert
Sist oppdatert
Det som gjør Paragon DriveBackup Express så spesielt, er at det er helt gratis å bruke, uten at funksjonaliteten bærer preg av det.


Tenk deg følgende scenario: Du har en PC som er i toppform. Windows fungerer knirkefritt, du har installert alle favorittprogrammene dine og konfigurert alt til fingerspissene.

Nå skulle du bare ønske at det alltid kunne vært slik.

Det er her Paragon DriveBackup Express kommer inn i bildet. Programmet lar deg lage et såkalt image eller speilbilde av harddisker og partisjoner, og lagrer dette på egnet sted. Når du senere ønsker å gjenopprette PCen din til tilstanden da alt fungerte optimalt, er det bare noen få museklikk unna.

>> Les også: Gjør Windows sikrere

Paragon Drive Backup Express


Fullverdig og gratis

Nå finnes det mange programmer med lignende funksjonalitet, deriblant Norton Ghost og Acronis TrueImage. Det som gjør Paragon DriveBackup Express så spesielt, er at det er helt gratis å bruke, uten at funksjonaliteten bærer preg av det. Paragon har også andre versjoner av DriveBackup som koster penger, med utvidet funksjonalitet. Mange vil derimot få alt de trenger i Express-versjonen.

Når du starter programmet blir du møtt av en enkel og oversiktlig meny. Du kan blant annet opprette speilbilde på direkten, både av systempartisjonen og andre partisjoner, mens Windows kjører. Speilbilde-filene må lagres på en separat partisjon, for eksempel en nettverksstasjon eller ekstern harddisk. De kan ikke lagres på CD eller DVD.

Du kan velge om du vil lage speilbilde av hele harddisken eller individuelle partisjoner.
Du kan velge om du vil lage speilbilde av hele harddisken eller individuelle partisjoner. Vis mer


Du kan også gjenopprette innholdet på partisjoner og harddisker fra menyen. Velger du å gjenopprete systempartisjonen krever det en omstart av PCen, men du behøver ikke noen oppstarts-CD slik Norton Ghost krever.

>> Les også: Den store backup-guiden

Sparer en arbeidsdag

Programmet arbeider ganske raskt, vi laget et speilbilde av C: (19 GB) og lagret det på D: (annen partisjon på samme disk), og operasjonen var fullført på 15 minutter. Her spiller naturligvis PCens prosessor- og diskhastighet viktige roller. Gjenoppretting tok 12 minutter, og dermed sparte vi oss for en hel arbeidsdag med installasjoner og konfigureringer.

Programmet beslaglegger få ressurser, og vi var i stand til å jobbe som normalt med flere programvinduer åpne mens opprettelsen av speilbildet pågikk i bakgrunnen.
Programmet beslaglegger få ressurser, og vi var i stand til å jobbe som normalt med flere programvinduer åpne mens opprettelsen av speilbildet pågikk i bakgrunnen. Vis mer


Fra menyen har du også mulighet til å lage en oppstartbar USB-minneplugg eller CD med en Windows-uavhengig versjon av programmet på. På den måten kan du gjenopprette partisjoner/disker selv når Windows nekter å starte. Du kan herfra også lage speilbilder av andre filsystemer/operativsystemer, for eksempel Linux.

Overskriver alt

Paragon DriveBackup Express kan absolutt anbefales, men husk at filer som ble lagret på partisjonen du ønsker å gjenopprette etter at du laget speilbildet, blir overskrevet av gjenopprettelsesprosessen. En god ide er å ha dokumenter, bilder, film og musikk på en separat partisjon.

Her gjenoppretter vi systempartisjonen med Windows og alle programmene våre. Prosessen var fullført på knappe 12 minutter.
Her gjenoppretter vi systempartisjonen med Windows og alle programmene våre. Prosessen var fullført på knappe 12 minutter. Vis mer


Programmet er på rundt 77 MB og kan lastes ned fra denne siden. Det kreves at du registrerer deg med en gyldig epostadresse for å få registreringsnøkkel, men det er alt. Programmet fungerer i Windows 2000, XP og Vista.

Flere datasaker på DinSides dataforside!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer