Paragon Partiton Manager 2014 Free

Gratisprogram for partisjonering, som også kan lese Mac-disker i Windows.

PENT: Med sitt flise-aktige grensesnitt passer programmet godt inn i Windows 8 sin berøringsverden. Foto: Bjørn Eirik Loftås
PENT: Med sitt flise-aktige grensesnitt passer programmet godt inn i Windows 8 sin berøringsverden. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du har en stor harddisk eller ønsker å holde operativsystem og programmer adskilt fra brukerfiler, kan det være en god idé å partisjonere harddisken i flere deler. Hver partisjon vil da få sin egen stasjonsbokstav i Utforsker, for eksempel "C:" og "D:".

Windows har innebygd støtte for slik partisjonering, men den er begrenset. Skal du for eksempel endre partisjonsstørrelser og konvertere mellom forskjellige filsystemer, trenger du et tredjepartsprogram.

Les også: Slik partisjonerer du harddisken i Windows 7

Det finnes flere gode, gratis partisjoneringsprogrammer, og en av våre favoritter er Paragon Partition Manager Free. Dette er egentlig en del av en større pakke kalt Hard Disk Manager, som inneholder diskklone-program og flere harddisk/SSD-relaterte funksjoner. Denne pakken koster imidlertid penger.

Og nylig kom Partition Manager Free i ny 2014-versjon.

Lese, konvertere og formatere Mac-disker

Noe av det spesielt interessante nå, er støtte for filsystemet HFS. Det brukes av Apple på deres Mac-maskiner, og takket være denne funksjonaliteten kan du relativt enkelt få tilgang til innhold på harddisker og SSD-er som er formatert på en Mac.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer