Parallels Desktop for Mac

Kjøre to eller flere operativsystemer på din Mac - samtidig? Bytte mellom dem uten å restarte? Joda, du kan få i både pose og sekk.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har fiklet litt med MacBooker i det siste, og ikke minst liker vi ideen med å kunne bruke Macen til både Windows og MacOS. Men det å kjøre to operativsystemer er selvfølgelig heller ikke helt smertefritt, og det kjedeligste er jo at vi faktisk må restarte maskinen for å få dette til.

Det finnes dog andre alternativer, og et av de beste er Parallels Desktop for Mac, som gjør at du kan kjøre et annet operativsystem samtidig med MacOS X. Listen over støttede operativsystemer er lang, og inkluderer Windows, Linux, FreeBSD, OS/2, Solaris og MS-DOS for den som foretrekker slikt. Har du lyst kan du altså kjøre MacOS, Windows og Linux på samme maskin - samtidig. Ingen vil noensinne kunne mobbe deg igjen!

Programmene blir ikke "emulert" på samme måte som tidligere, noe som tok ganske så mye fra ytelsen. Det som gjør Parallels så effektivt er at det bruker virtualiseringsteknologien som er innført i Core Duo-prosessorene. Følgelig er Parallels Desktop for Mac kun tilgjenglig for Intel-baserte Macer.

Slik er det altså, her med Vista i eget vindu. Du kan selvfølgelig også kjøre det med "gjesteoperativsystemet" i fullskjerm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer