Partisjonene forsvant!

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei.

Jeg har et spørsmål angående partisjonstabeller:
For to uker siden fant den ene harddisken min ut at den hadde lyst til å lage litt bråk. Av en eller annen grunn klarte ikke maskinen lenger å finne noen av de to partisjonene som finnes på den. Jeg tok ut disken og testet den i en rekke ulike verktøy, og på to ulike maskiner. Det ble samme
resultat på alle: Disken må formateres for å fungere.

Da jeg kjørte Norton Utilities 2002 fikk jeg beskjed om at det var kluss med partisjonstabellen. Norton tilbød seg å rekonstruere tabellen. Jeg svarte ja, og etter litt jobbing kom den ene av de to partisjonene frem. Alt var fryd og gammen så langt, men jeg manglet fremdeles den andre
halvdelen. Partition Magic 7.0 finner ut at den andre partisjonen er ubrukt plass, og ikke allokert til noe.

Finnes det programvare som kan rekonstruere den gamle partisjonstabellen, eller er det mulig å redigere tabellen manuelt? Spørsmålet er bare hvordan man får tilgang til denne på hd'n. Det ligger tross alt mye data på partisjon to som kan være greit å få tak i.

Mvh B.M

Datadoktoren svarer

Hei Bjørn,

Jeg opplevde nylig det samme. I utgangspunktet burde Norton Utilities klart å gjenopprette begge partisjonstabellene, men du bør prøve et annet program, Active Partition Recovery. Dette lille DOS-programmet "finner" partisjoner og gjenoppbygger partisjonstabellene i løpet av sekunder.

Du finner mer informasjon om programmet, og kan laste ned en demoversjon her.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer