Partisjonere for ordens skyld?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg kjøpte ny pc i sommer med 500 gb harddisk. Den er ikke delt opp i partisjoner og ble levert med windows xp ferdig installert. Er det mulig for meg å dele opp noe av disken uten å måtte formattere hele c-disken? Synes det blir så rotete med alle mappene og undermappene i forhold til å ha egne partisjoner med musikk, spill, film osv.. Jeg har også en ekstern harddisk (western digital) på 300 gb hvor jeg bla har backup av all musikken min. Når jeg kopierer musikk til og fra denne disken blir noen av filene rett og slett borte. Hva skyldes dette? De ligger ikke i søppeldunken og blir borte både fra der den er lagret og der jeg prøver å kopiere den til og ingen beskjeder varsler om dette.. Dette skjedde også på den forrige pc'n og den nye pc'n min.

Datadoktoren svarer

Hei,

I stedet for å partisjonere kan du jo lage de mappene du vil ha på rotnivå, altså rett under C:\ Da får du bare de mappene du selv velger å ha i strukturen.

Fordelen med dette framfor partisjonering er at du da ikke setter noen grense for størrelsen på områdene. En partisjon gir du jo en begrenset størrelse. Om du velger en hovedmappe eller en partisjon når du skal lagre eller finne noe er ikke noen stor forskjell i praksis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer