Påskemoro!

Har du fått nok av gule kyllinger og påskeegg? Hold ut litt til.

Publisert
Sist oppdatert

For mange er påsken en kjærkommen tid med gul brus, egg dekket med maling, kvikklunsj ute i naturen og lam. Andre velger å sitte sammen med 5000 overdrevent datainteresserte ungdommer i fem dager, med cola, techno og dataspill. Enkelte tar skrittet helt ut og går for en litt mer uglesett feiring av påsken. Hver sin smak.

Tradisjonen med påskeharen skal i følge Wikipedia ha opphav i Tyskland rundt 1680. Den Amerikanske versjonen som vi kjenner best, går ut på at en kanin gjemmer egg rundt om kring i hagen som barna kan finne og kose seg med. En koselig tradisjon, men folkene som lagde dette kostymet burde kanskje hoppe tilbake til tegnebrettet igjen.

Ta ungene og løp!
Ta ungene og løp! Vis merHar du sendt en påskehilsen til en du er glad i? Forhåpentligvis er den ikke å finne i denne samlingen av "uheldige" påskekort.

Mange søte kaniner pryder kortene. Ungene maser. En kanin er vel ikke så mye pes? Kanskje det kunne vært en ide å skaffe seg en? Tenk deg om to ganger.

Det gjorde i hvertfall fyren bak nettstedet SaveToby.com - I 2005 la han ut bilder av kaninen "Toby" som poserte i ulikte gryter og stekepanner. Konseptet var at hvis ikke eieren mottok nok donasjoner, ville lille Toby bli spist. Og jammen fungerte det, nettsiden Bored.com kjøpte Toby for en uspesifisert sum.

Såkalte "Easter Eggs" betyr i datasammenheng en gjemt godbit i spill, filmer eller programmer. Nettsiden Eggheaven.com har samlet en rekke easter eggs. Visste du for eksempel at OpenOffice Calc-programmererne antakeligvis har lest Haikerens Guide til Galaksen?

Ukens spill

Påsken er brettspillenes høytid. På Brettspill.no ligger det omtaler av flere hundre. Likevel er det kanskje litt sent å bestille brettspillet til påsken nå, men heldigvis finnes det internettbaserte alternativer.

I Mister Easter må du hjelpe påskekaninen med å sikre påskeeggene. Styr med piltastene, se opp for granater og sørg for all del å få de grønne eggene i kurven med en gang!

Påskemoro!


Du er kanskje rimelig lei av alt som er gult nå, derfor er ukens KLiKK-episode det siste påskerelaterte vi kommer med. DinSide Data oppfordrer alle til å nye påsken!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer