«The Witness» til PC og Mac

Påskens tøffeste hjernetrim er gratis akkurat nå

Er du glad i hjernetrim, vil du muligens elske «The Witness». Nå kan du få det gratis, frem til skjærtorsdag

NØTTEKNEKKER: The Witness har fått mange strålende kritikker rundtom og tilbyr hjernetrim helt utenom det vanlige.
NØTTEKNEKKER: The Witness har fått mange strålende kritikker rundtom og tilbyr hjernetrim helt utenom det vanlige. Vis mer
Publisert

Til manges irritasjon har Epic Games valgt å ta opp kampen med Steam om å distribuere spill for PC og Mac, der sistnevnte har dominert i en årrekke.

Særlig er det ordningen om at Epic bare tar 12 prosent av inntektene dersom de får ha spillet eksklusivt som irriterer dem som i en årrekke har samlet alle sine spillkjøp hos Steam. De siste månedene har det vært flere eksempler på spill som ikke har vært mulig å kjøpe på Steam, men har vært eksklusive hos Epic.

Ett av lokkemidlene for å få folk til å bruke spillbutikken, er at Epic Games har lovet å tilby et nytt, gratis spill hver 14. dag.

The Witness

Denne runden gjelder det spillet The Witness fra 2016, som har høstet svært gode kritikker rundtom, og som vi også har kost oss med selv. Spillet er laget av Jonathan Blow, som stod bak mesterverket Braid for noen år siden.

Spillet finner sted på en tilsynelatende øde øy, og hovedingrediensen er gåteløsning og logisk tenking. Eller mer nøyaktig: labyrinter.

Vis mer Vis mer

The Witness har over 500 av dem, og det er nesten ikke måte på hvor hardt du må kjøre hjernecellene etter hvert for å løse dem, med dertil økende stolthetsfølelse når du endelig skjønner tegninga og får det til. Dette er muligens påskens tøffeste hjernetrim – og den er gratis akkurat nå.

Spillet har svært gode 87 av 100 poeng hos Metacritic, som samler inn anmeldelser fra hele planeten og regner ut en samlet poengsum. Her til lands gav Gamer.no spillet 10/10, Gamereactor 9/10, Pressfire 5/6 og Filmpolitiet terningkast 5.

Gratis for PC og Mac

Til vanlig koster spillet 37 euro i Epics spillbutikk, eller da rundt 350 kroner med dagens kurs, men frem til 18. april (skjærtorsdag) kan du laste det ned uten å betale ei krone.

Spillet var for øvrig gratis å laste ned for PlayStation Plus-medlemmer forrige måned og er tilgjengelig både på PC, Mac, Playstation 4, Xbox One, Nvidia Shield og iOS.

Alt du trenger å gjøre er å gå til The Witness-siden hos Epic og hente spillet, eventuelt logge inn/registrere deg først. Om du ikke har brukt Epic games-butikken før, må du første laste ned og installere «launcher»-programvaren. The Witness kan så lastes ned gratis både på PC og Mac.

Hva gjelder systemkrav, kan du sjekke her om du har Mac og her om du bruker Windows.

Epic har allerede avslørt at et neste gratisspillet vil være Transistor. Fra før har blant annet Subnautica, Super meat boy og Thimbleweed Park vært gratis tilgjengelig i en 14-dagersperiode.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer