Pass deg for Koobface

Norske brukere rammet av Facebook-virus.

"Credit card theft" av d70focus - Creative commons
"Credit card theft" av d70focus - Creative commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sosiale nettjenester har blitt en arena for virusspredning, og det er ikke rart - det er nemlig langt mer sannsynlig at du klikker på lenker som sendes til deg på troverdig måte fra en av dine venner enn som dukker opp i e-postkassen din fra Susan81.

I fjor meddelte vi at mange norske Facebook-passord hadde blitt sjålet, og nå er det en ny runde; denne gangen med viruset Koobface, som blir Facebook hvis du splitter det på midten og bytter halvdelene for deretter å bytte plass på k og b.

Hos brukere som har blitt infiserte av viruset, poster viruset automatisk en lenke på profilen som ser omtrent slik ut (teksten finnes i forskjellige utgaver):

Og ikke bare det - viruset sender også ut meldinger til brukerens Facebook-kontakter:

Klikker du på lenka kommer du til en side som ligner på en Facebook-side (sjekk URL-en!) der du tilsynelatende skal få se en video, men der du angivelig mangler et Flash-plugin som du må laste ned først. Velger du å laste ned dette pluginet er du fanget, for det du laster ned er nemlig noe helt annet, og plutselig er også du infisert med Koobface.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer