Pass deg for Microsoft-svindlere

Får du telefon fra Microsoft, bør du være på vakt.

Får du telefon fra Microsoft vedrørende virus på PC-en din, legg på. Det er Microsofts klare råd. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Får du telefon fra Microsoft vedrørende virus på PC-en din, legg på. Det er Microsofts klare råd. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Microsoft har sendt ut et varsel om at det er oppdaget svindelforsøk der folk har blitt oppringt av personer som har utgitt seg for å være representanter for selskapet.

Vedkommende sier at Microsoft undersøker et dataproblem, virus eller lignende som er blitt oppdaget på din PC. Deretter blir du henvist til en webside som skal løse problemene, men som i realiteten gjør det mulig for svindlerne å ta kontroll over PC-en ved hjelp av fjernstyring.

Les også: Se svindlernes nye triks

Illustrerer ikke-eksisterende feil

Den falske representanten vil deretter bruke tid sammen med deg på PC-en for å illustrere problemer, som i realiteten ikke eksisterer. I stedet plantes trojanere på PC-en som later som de undersøker den, og til slutt vil svindleren prøve å lure brukeren til å tegne en falsk ettårig vedlikeholdsavtale, advarer Ole Tom Seierstad, sikkerhetsdirektør hos Microsoft.

– Microsoft ringer aldri til brukere angående feil på PC-er, virus eller andre tilsvarende temaer. Vi anbefaler på det sterkeste at forbrukere avslutter samtalen, om de mottar en slik henvendelse. Om du er usikker, ta kontakt med Microsoft eller politiet, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer