Pass på at du får riktig modul!

DIMM-modulene finnes i flere varianter. Først og fremst må du styre unna EDO-DIMMer. Disse modulene er dyrere enn SDRAM og er først og fremst beregnet på eldre Pentium Pro-baserte servere. Det er også andre egenskaper ved minnemodulene som er viktige.

Publisert

Noen av disse modulene passer i moderne PCer, men du kan ødelegge hovedkortet ditt hvis du setter inn en slik modul. Det skyldes at de fleste EDO-DIMMene forventer 5 volts driftsspenning mens SDRAM benytter bare 3,3 volt.

Undertegnede har faktisk selv sett spenningsregulatoren på et hovedkort smelte på grunn av dette. Du ma altså aldri prøve å bruke en EDO-DIMM-modul dem i Pentium II/III/Celeron-kort med 440LX, 440BX, 440EX eller 440ZX.

EDO-DIMMene passer faktisk i de fleste Pentium-kort med brikkesettene 430HX, 430VX, 430TX og de nyere Super7-brikkesettene fra ALi og VIA. Disse kortene har typisk plass til både DIMMer og SIMMer. Alle disse kortene med unntak av 430HX-kortene støtter også SDRAM. Du kan ikke blande SDRAM og EDO-RAM på samme hovedkort, men hvis du skal bytte ut det eksisterende minnet, vil det alltid lønne seg å benytte SDRAM hvis det passer. Den er både rimeligst og gir best ytelse.

Bruk høyeste hastighet

SDRAM-DIMMene finnes i to hastigheter. Den ene er for 66 MHz buss og kalles PC66 og den andre er for 100 MHz buss og kalles PC100. Alt avhengig av leverandøren, er enten PC100 eller PC66 billigst. I de tilfellene du skal ha PC66 og PC100 er rimeligere, er det ingenting i veien for å bruke PC100 i stedet. Med PC100 vil du uansett få den best tenkelige minnehastigheten på din PC. Husk at de nye Celeron-hovedkortene med Intels i810 brikkesett, også krever PC100-minne selv om Celeron-prosessorene bare har 66 MHz buss. Vi vil anbefale deg å alltid kjøpe PC100-moduler hvis ikke prisforskjellen er alt for stor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer