Passordene du bør styre unna

Her er de mest populære.

Å velge populære passord kan være en stor tabbe. Foto: Zach Klein (Creative Commons,
Å velge populære passord kan være en stor tabbe. Foto: Zach Klein (Creative Commons, Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi lagrer mer og mer informasjon på nettet - det være alt man deler via Facebook, eposten man har lagret på nett, dokumenter - ja, til og med listen over hva man har søkt på kan lagres hos Google.

Å velge gode passord er derfor viktigere enn noen gang, og for de fleste vil det nå være nesten like smertefullt å oppleve innbrudd på epostkontoen sin som det er å miste lommeboka.

Allikevel er det oppsiktsvekkende mange som velger enkle passord, og kanskje like ille: passordene de bruker går igjen på de fleste nettjenester de er registrerte på. Nettstedet whatsmypass har laget en oversikt over de 500 mest brukte passordene og hevder at så mye som 1 av 9 nettbrukere bruker minst ett av disse passordene.

De mest brukte passordene

På førsteplass troner passordet 123456, etterfulgt av klassikeren password. Deretter kommer 12345678, 1234 og pussy (boys will be boys).

Listen inneholder stort sett tallkombinasjoner, passord der bokstavene står ved siden av hverandre på tastaturet (qwerty osv), favoritter (mustang, baseball, batman, starwars) og egennavn. De 20 topplasseringene brukes av så mye som 5% av nettbrukere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer