Passport Designs konkurs

Et pionerfirma er borte. Passport Designs var et av de aller første firmaer som utviklet musikk- og lydorientert program- og maskinvare til datamaskiner. Allerede i 70-åra var de på banen, med lydkort og tangentbord for PCens bestefar, Apple II.

Passport Designs konkurs
Publisert

Passport Designs var først ute med flere produkter. Den første MIDI-sequenceren som kjørte under Windows kom allerede i slutten av 80-årene. Dette var Master Tracks Pro og datidens Windows-versjon var 2.11. De hadde også et kurant notasjonsprogram, Encore, som også var tidlig på banen. De utviklet programmer både for PC og Mac, og overtok Alchemy, et av de første profesjonelle lydredigeringsprogrammene for Mac, da Blank Software måtte legge inn årene. Alchemy brukes den dag i dag av praktisk talt alle firmaer som utvikler lyder til synthesizere. Instrumenter, lydkort og moduler fra ledende merker som Yamaha, Roland, Casio, Ensoniq og Kurzweil inneholder lyddata som er redigert med Alchemy.

Passport klarte ikke å henge med i kampen om nyttig programvare for musikere. De satset på enkle musikalske lekeprogrammer, men fikk ikke gjennomslag for dette. I de siste årene forsøkte de å utvikle programvare som kombinerte MIDI og lydopptak, men dette kom aldri på markedet.

Det forhandles for tiden om salg av rettigheter til Passports produkter, og det er ikke umulig at noen av disse vil leve videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer