PC-bilde på to skjermer

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei Datadoktoren, Jeg trenger hjelp! Jeg vil koble to skjermer til PCen som begge skal vise samme skjermbilde. Disse skal da vise det samme skjermbildet. Jeg ville kjøpe en splitt, slik som man har til tv- , tele- og til og med strømkabler, men det var ikke lett. Den eneste løsningen jeg har fått høre er skjermkort med to utganger, men jeg har nettopp kjøpt et nytt så jeg vil ikke kjøpe ett til. Har du tips? Hilsen Rune

Datadoktoren svarer

Hei,

Det finnes monitorsplittere som lar deg koble én PC til to skjermer. Disse koster gjerne rundt en tusenlapp, og disse finner du i flere nettbutikker.

Husk også at Windows 98 og nyere støtter bruk av flere skjermkort samtidig. Det betyr at du kan få den effekten du ønsker ved å bruke et skjermkort av typen som passer i en PCI-slot på hovedkortet, sammen med det nye du har kjøpt. PCI-skjermkort får du kjøpt for et par hundrelapper, men trenger du kraftig 3D-ytelse må du nok ut med noe mer.

En annen, mer elegant løsning vil være å kjøpe et nytt AGP-skjermkort med to VGA-utganger, for eksempel fra Matrox/ATI. Da har du i tillegg muligheten til å dele skjermbildet i to, med én halvdel på hver skjerm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer