PC-doktoren som gjør PCen din syk

Norton Utilities er programpakken som etter planen skulle gjøre PCen raskere og mer stabil. Nå viser det seg paradoksalt nok at feil i programmet System Doctor gjør det stikk motsatte: Maskinen din blir ustabil.

Peter Norton, PC-doktoren som gjør PCen din syk.
Peter Norton, PC-doktoren som gjør PCen din syk. Vis mer
Publisert

Symantec, som står bak Norton Utilities, har nå vedgått tabben og jobber på spreng for å lage en oppdatering av programmet. Feilen ble rapportert denne uken, og en mengde brukere har allerede hatt store problemer. Blant feilene som er rapportert er at Windows går i heng når den avsluttes, og problemer med å få tilgang til diskettstasjonen. Problemene gjelder både Windows 95 og Windows 98.

Dårlige løsninger

Symantec har identifisert seks tilfeller der brukere av System Doctor i Norton Utilities 3.0.7 er spesielt utsatt for at maskinen kan gå i heng. Her er tilfellene, og Symantecs forslag til løsninger:

Hvis rask avslutning er aktiv i Windows 98. Løsning: Klikk Start/Programs/Accessories/System Tools/System Information. Velg System Configuration Utility i Tools-menyen og klikk knappen Advanced. Kryss av Disable Fast Shutdown.Windows 98 har ødelagt oppsettfilen DCOM95. Løsning: Installer DCOM95 på nytt fra CDen ved å kjøre programmet DCOM95.EXESmartdrv er aktivisert i Autoexec.bat eller Config.sys. Løsning: Åpne Autoexec.bat/Config.sys i Notisblokk og fjern linjen som laster Smartdrv.System Doctor kan få problemer med å fjerne minnesensorer fra RAM. Løsning: Fjern sensorene fra Fil-menyen i System DoctorDet kan oppstå en konflikt mellom System Doctor og skjermkortet ditt. Løsning: Ta kontakt med produsenten av skjermkortet (!)System Doctor kan komme i konflikt med andre programmer på PCen din. Løsning: Lukk alle programmer

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer