PC DOS 2000 er her

DOS er på ingen måte død: IBM har nå lansert en ny versjon av det meget utbredte operativsystemet. Bakgrunnen for ny-versjonen er i følge IBM stor pågang fra brukere som ønsker å slippe problemer med overgangen til år 2000.

PC DOS 2000 er her
Publisert

Hvis du synes det er litt rart at DOS fortsatt kommer i nye versjoner, er du sikkert ikke den eneste. Både Novell og Microsoft har sluttet å lage oppgraderinger til sine DOS-løsninger, men IBM er fortsatt med. Operativsystemet som mange forlengst trodde var død, må også kunne takle overgangen til år 2000, og da er vel PC DOS 2000 et meget beskrivende navn.

Prisen for PC DOS 2000 på en CD er 535 kroner, og på en 3,5" diskett koster det 573 kroner. Dette er inkludert brukerhåndbok, så for de som trenger flere lisenser uten håndbok, koster det 481 kroner pr. kopi. Alle priser er ekskl. mva.

Brukere som allerede har forrige versjon (PC DOS 7.0), slipper unna med å laste ned en tilleggsmodul fra IBMs internettside i USA.

Sikker overgang til neste årtusen

Hovedforskjellen i forhold til forrige versjon, er at PC DOS 2000 automatisk oppdaterer datoer som har med BIOSen å gjøre. Dermed reduseres faren for problemer med overgangen til år 2000.

Den nye versjonen takler i tillegg et annet problem som har bekymret europeiske bedrifter minst like mye som overgangen til neste tusenår: Symbolet for den nye myntenheten Euro.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer