Lenovo Yoga Book – en annerledes PC

PC-en som lar deg skrive med penn og papir

Spennende nyvinning fra Lenovo.

ANNERLEDES: I stedet for fysisk tastatur, har Lenovo valgt å gjøre den ene halvdelen av Yoga Book helt flat, slik at du kan skrive med penn på den. Foto: Lenovo
ANNERLEDES: I stedet for fysisk tastatur, har Lenovo valgt å gjøre den ene halvdelen av Yoga Book helt flat, slik at du kan skrive med penn på den. Foto: Lenovo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste forbinder begrepet bærbar PC med en sammenleggbar kombinasjon av en skjerm på den ene siden og fysiske tastaturknapper/styreflate på den andre, men noen ønsker seg også en helt ny type PC-er.

Akkurat det ønsker Lenovo å utfordre med sin nye krabat, Yoga Book. For der de fleste av oss er vant til å ha fysiske knapper, er tastaturhalvdelen av Yoga Book helt flat.

Tastatur ved behov

Tanken er nemlig at tastaturet kan vises ved behov, men at halvdelen uten skjerm også kan brukes med den medfølgende pennen.

Når du velger å vise tastaturet, blir det synlig i form av belysning av flaten og tilbyr såkalt taktil feedback når du trykker, altså der trykk bekreftes med vibrasjon fra kabinettet.

Hvorvidt dette er laget smart nok til at man endre til norsk tastaturoppsett, slik at det også gjenspeiles på tastaturet, har vi foreløpig ikke noe informasjon om, men du kan i det minste skrive de særnorske tegnene ved å velge norsk tastaturoppsett i operativsystemet.

Løsningen har også gjort at Lenovo-programvaren automatisk tilpasser seg din skrivestil. Om det er enkelte taster du pleier å bomme litt på, kan maskinen automatisk korrigere for dette ved å utvide treff-feltet for den knappen, på samme måte som det populære Android- og iOS-tastaturet Swiftkey.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer