PC for Windows Home Server?

Publisert
Sist oppdatert

Hei.

Kan en bruken en vanlig pc for windows home server, evt. hvor sterk må den være når det gjelder prosessor, minne osv. Er det noe spesielt en må ha for at det skal virke?

Kjell-Olav

Datadoktoren svarer

Heisann,

Ja du kan bruke en vanlig PC. De offisielle kravene til maskinvare er:1 GHz Intel Pentium 3 eller tilsvarende512 MB RAM70 GB harddisk (som primærdisk)10/100 eller gigabit nettverkDu vil også trenge en DVD-ROM for installasjonen.

Det er altså ikke så veldig høye krav, men de fleste WHS-brukere er enige om at 1 GB RAM burde være minstekravet. Mange som for eksempel har kjøpt HP MediaSmart EX470 har meldt om bedre ytelse etter å oppgradert til mer enn de medfølgende 512 MB minne.

Skal du ha flere harddisker i systemet ditt bør du også installere systempartisjonen på disken med størst kapasitet.

Har du lyst til å teste ut Windows Home Server før du eventuelt kjøper (det kan være smart) kan du forresten bestille en 120 dagers prøveversjon – helt gratis.Bare følg denne lenken. (Klikk ”International orders” midt på siden)

Hilsen Datadoktoren

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer