PC i dvale - skadelig?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Kan det å sette PC-en (bærbar) på dvalemodus ofte være skadelig for den? Finnes det noe begrensninger for hvor lenge du kan ha en PC på dvalemodus? Jeg skjønner ikke helt hva som er vitsen med å skru av maskinen helt hvis du like greit kan sette den i dvale-modus og da starte raskere opp seienere, feks. dagen etter!

Mvh Kristian

Datadoktoren svarer

Hei

Dvale (hibernation) og hvilemodus (standby/sleep mode) er ikke det samme på PCer, og kan misforstås hvis man tolker begrepene bokstavelig.

I motsetning til i dyrelivet, hvor dyret som går i dvale ikke dør ("slås av"), men går inn i en dyp søvn med kraftig redusert stoffekifte, så er en PC i dvalemodus slått helt av. Den bare simulerer dvale, siden den kan starte opp raskere enn en vanlig oppstart, fordi alt i minnet ble lagret til disk og lastes direkte inn igjen slik det var før du ba den om å gå i "dvale".

I en normal oppstart må maskinvaren sjekkes og hele strukturen i operativsystemet bygges opp igjen i minnet før det er klart for at du kan starte opp programmer osv.

Det som kalles hvilemodus (standby eller sleep mode) innebærer at enheter som disk og skjerm slås av, og prosessoren går kraftig ned i hastighet, og at minnet fremdeles holdes oppdatert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer