PC Inspector Smart Recovery

Trodde du at bildene som ble slettet fra minnekortet er tapt for alltid? Neida. Dette gratisprogrammet vil mest sannsynlig kunne gjenopprette alle sammen.

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes nærmest ingenting av materialistisk karakter som er vanskeligere å erstatte enn fotografier. Motiver, situasjoner og stemninger var kanskje bare tilgjengelige da bildet ble tatt - og et tap av slike "øyeblikksfangster" gir i beste fall ingen god følelse.

Derfor bør du alltid sørge for å ha én eller flere sikkerhetskopier av bilder du er glad i, for eksempel på CD/DVD av god kvalitet. Plasser gjerne kopiene i en bankboks, så er du ekstra trygg.

Det er alltid lett å være etterpåklok, spesielt i dataverdenen. Skulle du være så uheldig å slette bilder - enten fra harddisken eller fra minnekortet i kameraet, er sjansene uansett ganske store for at de kan gjenopprettes - dersom du har de rette verktøyene.

PC Inspector Smart Recovery er et slikt verktøy. Det er dessuten til alt overmål gratis. Programmet er på ca 6 MB, og er meget enkelt å bruke.

Hele jobben består av tre trinn. Først velger du stasjonen som inneholdt de slettede bildene. Deretter velger du bildetype, typisk JPG (diverse videoformater støttes også). Til sist velger du hvor du ønsker at de slettede bildene skal kopieres. Det kan ikke være samme sted som det skal søkes etter bilder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer