PC-kortleser for USB

I DinSide bruker vi digitale kameraer som lagrer bildene på SmartMedia minnekort. For å overføre bildene til PCen, finnes det flere alternativer – det siste vi har anskaffet er en liten USB-boks. Her kan du lese om hvordan den fungerer.

PC-kortleser for USB
Publisert

Digitale kameraer er et fantastisk hjelpemiddel for publisering på nettet – det er det ingen tvil om. Det som imidlertid kan være et irritasjonsmoment, er overføringen av bildene fra minnekortet til PCen. Alternativene er kabel, diskettadapter eller PC-kortadapter.

Tidligere brukte undertegnede en bærbar PC med to plasser for PC-kort (tidligere kjent som PCMCIA). Dette var en rimelig rask og praktisk løsning, siden redaksjonen har et PC-kort som har plass til SmartMedia-kort og fungerer som et mellomledd. Det er bare å stikke inn SmartMedia-kortet, og etter noen sekunder kommer det opp en ny ”harddisk” med en mappe som inneholder bildene.

Denne maskinen ble nylig ”degradert” til reise-PC, og på den nye stasjonære PCen har jeg måttet bruke FlashPath - en diskettadapter. Denne ser ut som en diskett, og fungerer på samme måte, men dataene ligger på det tynne SmartMedia-kortet som stikkes inn i en spalte på ”disketten”.

Denne løsningen er både mye tregere og ikke så stabil som PC-kortløsningen. Derfor har jeg vært på utkikk etter en kortleser for den stasjonære PCen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer