PC-produsenter advarer mot Windows 98

Flere av de store PC-produsentene advarer mot å oppgradere til Windows 98 før du har klargjort maskinen med nye systemdrivere eller gjort andre forberedelser. Vi har også snakket med noen norske PC-produsenter for å høre deres erfaringer så langt.

PC-produsenter advarer mot Windows 98
Publisert

Hvis du trodde at det å oppgradere til Windows 98 var problemfritt, kan du bli skuffet. På enkelte modeller kan konsekvensene av å oppgradere for tidlig faktisk bli katastrofale. På en del av Toshiba sine modeller kan du risikere å måtte reinstallere hele PCen hvis du ikke venter med å oppgradere til etter at du har oppgradert systemdriverne.

Et generelt råd er å alltid sjekke med leverandøren før du oppgraderer. Inntrykket er likevel at det bare er de store internasjonale PC-produsentene som gjennomfører grundige tester og utvikler løsninger. Blant de norske PC-produsentene vi har vært i kontakt med, er det få som garanterer at oppgraderingen blir problemfri.

Farlig med norsk Windows 95

Flere advarer mot å oppgradere fra norsk Windows 95 til engelsk Windows 98. Det kan lett ende opp med det store krasjet. Sjekk også artikkelen om Windows 98 som gir mer detaljer om hvordan du bør forberede deg til oppgraderingen.

Klare advarsler fra Toshiba

Toshiba rapporterer om problemer med en rekke modeller. Hovedproblemet er ACPI (Avansert strømstyring), og påpeker i et dokument som er publisert i supportdatabasen at du kan risikere å måtte fjerne Windows og installere på nytt hvis du ikke oppgraderer BIOS først. Hvis du har en Toshiba, kan du sjekke om dette gjelder din maskin i Toshibas supportdatabase.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer