PC-produsenter toner ned advarsler

Etter tidligere å ha advart brukere mot å oppgradere til Windows 98, har enkelte av de samme PC-produsentene nå bestemt seg for å trekke advarslene tilbake - i følge kilder på grunn av press fra Microsoft.

Publisert

Som DinSide Data skrev 3. juli gikk flere PC-produsenter ut og advarte brukere mot å oppgradere enkelte PC-modeller til Windows 98 uten også først å ha oppgradert en eller flere drivere i systemet. I det minste burde brukeren sjekke med maskinleverandøren før en eventuell oppgradering ble gjennomført, og i noen tilfeller advarte enkelte produsenter til og med fullstendig mot å oppgradere til Windows98.

Men nå går altså en del av disse PC-produsentene tilbake på sine tidligere advarsler. I følge nettmagasinet ZDNN skjer dette etter press fra Microsoft.

Spørsmålet er likevel om dette faktisk gjenspeiler en endring når det gjelder de forskjellige PC-produsentenes oppfatning av Windows 98, eller om tilbaketrekkingen av advarslene virkelig skyldes aktivt press fra Microsoft.

Toshiba og Dell trekker tilbake

Toshiba er for eksempel et av selskapene som har trukket tilbake informasjon fra sin hjemmeside med advarsler om problemer ved oppgradering av Windows.

Som DinSide skrev for to uker siden, rapporterte Toshiba om problemer, spesielt med sine bærbare maskiner. Brukere ble anbefalt om å vente medoppgradering inntil det også forelå en ny oppgradering av BIOS. Det var særlig ACPI (avansert strømstyring} som kunne skape problemer ved oppgradering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer