PC slår seg av + backup-problem

Publisert
Sist oppdatert

Hei!

Min litt over ett år gammel PC har i noen måneder slått seg av en eller flere ganger i døgnet. Det har skjedd i forbindelse med bruk av spesielle spill (eks Sims), ved kjøring av antivirusprogram mm. Det sistenevnte har gjort meg utrygg på om det kan ha kommet virus på datamaskinen til tross for at jeg hele tiden har vært knyttet opp mot F-Secure sin sikkerhetspakke.

Uansett - vet ikke om feilen skyldes maskinen, virus eller noe annet, så jeg ble anbefalt å ta sikkerhetskopi av alle data og installere Windows på nytt for å utelukke at det er noe softwareproblem. Kjøpte ekstern harddisk: Mybook og brukte programmet som fulgte med for å kjøre backup. Problemet var bare at til tross for at jeg krysset av for alle aktuelle mapper og filer, har programmet utelukket min mappe fra sikkerhetskopien, og her ligger de fleste dokumenter, bilder etc. Mappene til mine barn ble kopiert..

Så hva gjør jeg?

Hilsen
Heidi

Datadoktoren svarer

Hei,

Selv om et program for å kjøre backup som regel er det beste fordi det gjør det med faste mellomrom og du slipper å tenke på det, er det ikke den eneste måten å gjøre det på. I ditt tilfelle kan du like gjerne bare lage en ny mappe på den eksterne disken og manuelt kopiere over akkurat de filene du skal ta vare på.

Et alternativ er å bruke et annet program enn det som fulgte med harddisken, for eksempel SyncBack.

Når det gjelder problemet med at PC-en slår seg av kan jo en reinstallasjon løse problemet dersom det ligger i programvaren. Ellers er det som regel et problem med maskinens RAM (prøv for eksempel å ta ut den ene modulen dersom du har to) eller at den blir for varm (spesielt under belastning). Sjekk derfor temperaturen og finn ut om maskinens vifte(r) faktisk klarer jobben med å holde temperaturen nede.

Sjekk også denne artikkelen om å holde PC-en kjølig nok.

Hilsen
Datadoktoren

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Les alle spørsmål og svar
Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer