PC slår seg av + backup-problem

Publisert
Sist oppdatert

Hei! Min litt over ett år gammel PC har i noen måneder slått seg av en eller flere ganger i døgnet. Det har skjedd i forbindelse med bruk av spesielle spill (eks Sims), ved kjøring av antivirusprogram mm. Det sistenevnte har gjort meg utrygg på om det kan ha kommet virus på datamaskinen til tross for at jeg hele tiden har vært knyttet opp mot F-Secure sin sikkerhetspakke. Uansett - vet ikke om feilen skyldes maskinen, virus eller noe annet, så jeg ble anbefalt å ta sikkerhetskopi av alle data og installere Windows på nytt for å utelukke at det er noe softwareproblem. Kjøpte ekstern harddisk: Mybook og brukte programmet som fulgte med for å kjøre backup. Problemet var bare at til tross for at jeg krysset av for alle aktuelle mapper og filer, har programmet utelukket min mappe fra sikkerhetskopien, og her ligger de fleste dokumenter, bilder etc. Mappene til mine barn ble kopiert.. Så hva gjør jeg?

HilsenHeidi

Datadoktoren svarer

Hei,

Selv om et program for å kjøre backup som regel er det beste fordi det gjør det med faste mellomrom og du slipper å tenke på det, er det ikke den eneste måten å gjøre det på. I ditt tilfelle kan du like gjerne bare lage en ny mappe på den eksterne disken og manuelt kopiere over akkurat de filene du skal ta vare på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer