PC som TV

Publisert
Sist oppdatert

Hei,P.g.a. plassmangel vil jeg kaste ut TV-en. Så nå skal jeg investere i ny PC, som kunne fungere like godt som TV og arbeidsplass.

Men hva trenger jeg for å kunne se TV bra (!) på en dataskjerm – og kunne ha trådløst tastatur & mus?? Jeg har ingen anelse om hva forskjellene på skjermtyper er (LCD-skjerm og lignende )

Trenger jeg TV-kort eller skjermkort, eller begge deler?? Hva bør jeg tenke på når jeg skal kjøpe nytt nå? Jeg vil ha god kvalitet – men har jo ingen anelse..! ( har bredbånd)

Hilsen Carina

Datadoktoren svarer

Hei

For å kunne se TV på PCen trenger du en TV-tuner. Dette kan være et kort som monteres inne i PCen eller en ekstern boks som du kobler til en USB-kontakt på PCen.

Vi har testet mange slike, du finner oversikten i denne artikkelen.

For at resultatet skal bli bra, bør du ha et kort med god kvalitet, og du finner våre anbefalinger i denne artikkelen. Også dette kortet kan være verdt å vurdere.

Et skjermkort trenger du uansett, for å få bilde på skjermen.

Det finnes også noen få skjermkort med innebygd TV-tuner, men vi har ikke testet disse i de senere år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer