PC-spill på Mac?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg lurer på om man kan bruke pc-spill på en Mac, eller må man kjøpe spill laget spesielt for Mac?? Tenker da på de nyeste spillene som er utgitt i det siste...

Finnes det en Windows-emulator man kan installere, for å simulere for eksempel XP, som en workaround ??

Vennlig hilsen Terje Aas

Datadoktoren svarer

Hei,

Et av de største problemene til Macintosh-maskiner og OS X-systemet er nettop at programmer og spill kommer senere hit enn til Windows. Macintosh-fans har lenge klaget over spesielt tilgangen til de siste spillene, som som du nevner ofte ikke dukker opp i det hele tatt.

Det finnes en Windows-emulator for Mac OS X. Denne heter Virtual PC og ble nettopp kjøpt opp av selveste Microsoft. Den kjører Windows XP og de fleste andre variantene - til og med Linux - helt fint, men det koster å oversette kommandoene fra "Mac" til "PC," og ytelsen er nok ikke bra nok til å spille de siste spillene.

Den beste sammenligningen her er kanskje mellom Playstation og PC-spill. Det blir stadig vanligere at de siste spillene kommer til konsollene først, og at PC-brukerne må vente opp til et år før det kommer til dem - hvis de kommer i det hele tatt. Slik er det dessverre også med Macen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer