Test av Huawei Matebook D

PC-TEST: Nå kommer kineserne for fullt

Huawei er plutselig å regne med i PC-markedet.

MATEBOOK D: Huawei legger fundamentet for å bli en stor spiller i PC-markedet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
MATEBOOK D: Huawei legger fundamentet for å bli en stor spiller i PC-markedet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Huawei har passert Apple i mobilmarkedet to måneder på rad, nå legger det kinesiske selskapet grunnmuren som også skal gjøre dem større enn MacBook-produsenten i PC-markedet.

Apple er riktig nok ikke den største PC-leverandøren og ligger på fjerde- eller femteplass, avhengig av hvilket analyseselskap man spør, men Huawei skal gjøre en god jobb for å passere dem. Den solide grunnmuren selskapet har lagt for sine MateBook-PC-er, gir i hvert fall optimisme til suksess i et nytt marked.

MateBook D

Det hele startet med den første MateBooken for et par år siden. For nordmenn ble Huaweis PC-er mer interessant da MateBook X ble sluppet her rundt dette tidspunkt i fjor. Vi var strålende fornøyd med Huaweis første PC i det norske markedet. «Denne PC-en er en innertier», skrev vi om MateBook X og gav den full pott.

2018 er blitt enda mer spennende og vi har sett lanseringen av imponerende MateBook X Pro, men også MateBook D som vi har hatt inne på testbenken de siste ukene. D-serien er for øvrig ikke ny, men det er første gang den blir tilgjengelig her til lands.

Huawei handler mye om å gi kundene alternativer og det gjør de jammen meg også med MateBook D. Den er tilgjengelig med en rekke Intel-prosessorer, Nvidia-grafikkort, men også CPU og GPU fra AMD. Det er sistnevnte vi har testet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer