PC til surroundanlegg

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Hei jeg har et 5.1 høytalere anlegg til dvd spiller og jeg lurer på om det går an å koble det til den stasjonære pcen slik at jeg får full suround når jeg spiller spill? Jeg har ikke mye peiling på kabler, men jeg ser at det er rosa, grønn, blå, grå, svart og oransj minijack utganger bak på den stasjonære og de er samlet. Har det noe med surounden å gjøre? jeg har nå koblet til den vanlige grønne inn i tv skjermen og så har jeg koblet en hvit og en rød audio kabel fra tven og inn i dvdspilleren men da får jeg ikke full suround . Hilsen Espen

Datadoktoren svarer

Hei

Slik du har koblet får du ikke noe surround.

På PCer har du som regel separate utganger for front, sider, senter og bass, til sammen 6 kanaler som er 5.1 på HiFi språk.

Det er sjelden du har tilsvarende innganger på enkle alt-i-ett surroundanlegg, men du finner det på en del receivere. Da er de gjerne på phono-kontakter og du må ha overganger som ikke er så lett å finne.

Sjekk om PCen din har en SPDIF utgang og om surroundanlegget har en tilsvarende inngang. De er gjerne på en optisk kontakt eller en phonokontakt. I begge tilfeller trenger du en spesialkabel til digital lyd,

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer