PC til videoredigering

Publisert
Sist oppdatert

Hei,
Eg skal gå til innkjøp av maskin til videoredigering.

Då lurer eg veldig på om det er grafikkortet eller videoredigeringskortet som jobber for fullt når ein klipper og limer og legger på effekter osv.

Så det eg har tenkt til er å oppgradere prossessoren og eventuelt grafikkortet, i tillegg til eit videoredigeringskort. Eg rekner med at 4gb ram skal holde.

I tillegg lurer eg på om det er mykje å hente på å kjøpe ein harddisk med 10 000 rpm i staden for 7200?

Er det noken komponenter som utmerker seg spesielt?

Pc-en skal kun brukast til videoredigering og enkel sørfing på nett!

Datadoktoren svarer

Hei,

Til videoredigering er det tre ting som er viktig: Prosessorkraft, prosessorkraft og prosessorkraft.

Grafikkortet er ikke like viktig i denne sammenhengen, avanserte grafikkprosessorer brukes bare i forbindelse med å lage grafikken i spill.

Det du skal sjekke er at grafikkortet har maskinvare som avlaster PC-prosessoren ved HD-visning. De fleste nye grafikkort har dette.

Et eget kort til videoredigering er ikke nødvendig, det gjaldt tidligere når PCene var langt svakere.

Det du trenger er et kort som sørger for tilkobling av kameraet ditt, dette er enten FireWire eller USB. Nyere kameraer som støtter AVCHD på harddisk bruker USB, mens DV og HDV-kameraer med kassetter bruker FireWire til å overføre dataene.

En 10 000 RPM disk er fint til systemdisk for operativsystem og programmer. Til datalagring og for videoredigering er det ikke noe å vinne i praksis.

Det er prosessoren som er flaskehalsen, det er der du bør bruke pengene.

RAM er også viktig, men det er så billig for tiden at å fylle opp med max av det PCen kan bruke er ”standard” på de fleste nye PCer utenfor økonomiklassen.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer