PC-tilbudene i mars/april på testbenken

Å plukke ut en vinner ut fra spesifikasjonene var vanskelig. Det var også vanskelig å plukke ut en vinner ut fra resultatene på testbenken. Her er hva vi fant.

Publisert
Sist oppdatert

For 10 000 kroner får du stadig bedre PC, selv om forskjellen ikke er dramatisk fra forrige test som vi gjorde i januar. Det som har skjedd er at tilbudene har blitt enda likere, og vårt valg og de innstemte konkurrentene er i bunn og grunn stort sett samme PC.

De største forskjellene finner vi i kabinett, hovedkortleverandør og harddisk.

Alle PCene bruker nå samme prosessor, alle hovedkortene er basert på nForce4 brikkesett, grafikkkortene er basert på samme brikke med like mye minne, og alle har Nec ND-3520 DVD-brenner.

Harddiskene er derimot forskjellige, vi finner en 160 GB Samsung SpinPoint i Komplett sin PC, de andre byr på 250 GB med en Barracuda 7500.8 hos Netshop mens både Multicom og MPX har valgt disk fra Hitachi. Alle diskene er S-ATA.

Multicom har 512 MB minne, mens de andre har 1024 MB.

Hovedkortene i denne omgangen er mer moderne, nå er det bare PCI express som gjelder og AGP er historie. To av kortetene støtter også SLI (som betyr at du kan ha 2 stk PCIe16 grafikkort som jobber parallelt).

Utbygginsgmulighetene er mer enn store hos de fleste PCene, nesten i overkant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer