PCen er blitt forfengelig

PCen er lei av å bare være en grå, firkantet kasse. Den vil ikke lenger være styggere enn papirkurven og gjemmes bort under skrivebordet. Designerne har nå gått til frontalangrep for å gi PCen et nytt og vennligere ansikt.

Publisert

Det er ikke mye variasjon å se blant PCer, det er stort sett varianter av den samme beige kassa. Noen leverandører har gitt kabinettene litt mer former, plassert tilkoblinger på forsiden og brutt opp de glatte flatene med diskrete mønstre. Men noe dramatisk inngrep er det ikke.

De begynte med iMac

Apple lanserte iMac som en revolusjon i fargevalg og design. Apple’s nye G3-modeller gikk enda lenger i dristig design, og Silicon Graphics Visual Workstations er kanskje de aller lekreste PCene som finnes. Dette har ikke gått upåaktet hen hos kabinettleverandørene.

At så mange falt for det radikale designet til iMac har skapt en ny trend. Det er tillatt med dristige farger, gjennomsiktig plast og frekke former. Grønsj-perioden for PCer er med andre ord over.

Fronten kommer først

På CeBit 99 presenteres det hundrevis av forskjellige kabinetter, og de aller fleste kommer fra Taiwan og Kina. De tilbys i langt mer fargerike varianter enn tidligere, spesielt er frontpanelene utstyrt med profiler som gir et helt annet visuelt signal enn den trauste, flate versjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer