PCen kommer til å dø

Ledende forskere hos IBM påstår at bruksmønsteret for datamaskiner vil endre seg dramatisk når vi kommer inn i det neste århundret. PCen slik vi kjenner den, vil ikke lenger være dominerende.

PCen kommer til å dø
Publisert

I en foredragsserie i USA som kalles ”Millennium Speaker Series” påstår Dr. Paul M. Horn, som leder en forskergruppe hos IBM som teller over 3000 mennesker, at nye typer apparater vil revolusjonere bruken av datateknologi.

Kommunikasjon

Små bærbare apparater vil overta mye av kommunikasjonen som i dag foregår ved PCen. Både varehandel og kommunikasjon vil kunne foregå med trådløse apparater som alltid er klar til bruk. Nye forretningsmodeller og kjøpemønstre vil endre både tidsbruk og reisemønster i forbindelse med utveksling av varer og tjenester.

IBM har allerede satt navn på sine løsninger for nettbasert elektronisk handel – e-business.

Automatisk reparasjon

Et nytt bruksområde for nettverksteknologi og datakommunikasjon er fjerndiagnose og reparasjon over trådløse nettverk. Som et eksempel ble det nevnt en bil tilknyttet et nettverk. Oppdatering av de forskjellige styredatamaskinene som etter hvert finnes i stadig større grad er en reell mulighet. Nettverket overvåker bilen kontinuerlig og melder fra til et verksted som så justerer parametre tilbake over nettverket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer