PCen som gratis telefon

Svenske Skype har gjort IP-telefoni like enkelt som MSN og andre hurtigmeldingssystemer. Vi tar en nærmere titt på det heteste Internett-fenometet for tiden.

PCen som gratis telefon
Publisert
Sist oppdatert

Hvem trenger vel dyre IP-telefoni-abonnementer når du kan laste ned et gratis program fra nettet og snakke med alle vennene dine uten kostnader?

Skype har tatt telefonien ut av IP-telefonien, og står igjen med et program som bruker VoIP (Voice over Internet Protocol) til å koble sammen over halvannen million taletrengte brukere over hele verden.

De er ikke de første til å lage et "telefon"-program for Internett. Men de er de første som har gjort det så elegant og enkelt at selv bestemor får det til (og det har vi faktisk sjekket!).

Programmet fungerer på mange måter likt med det vi kjenner fra for eksempel MSN og Yahoo messenger. Du må først registrere deg med brukernavn og passord, og så får du tilgang til alle de andre på nettverket, som du kan både ringe til og chatte med så mye du vil.

Selv om det er 1,5 millioner brukere av Skype, må du likevel regne med å overtale vennene dine til å registrere seg for å få kontakt med dem i programmet. Skal vi tro Skype er veksten eksplosiv, og om ikke så lenge kan du kanskje søke dem opp i selve programmet.

Avhenger av båndbredden

I DinSide Data har vi jevnlig benyttet Skype - sist da vi gjennomførte et intervju med en mann på en Yacht i Middelhavet. Den gangen fungerte det mindre enn optimalt: Ettersom båndbredden vi fikk ut av forbindelsen med båten var heller skral, ble talekvaliteten tilsvarende, med ditto forsinkelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer