PCen starter ikke alltid

Publisert
Sist oppdatert

Hei,PCen min har plutselig fått startvansker, noen ganger kommer den ikke så langt som til å starte Windows, den bare står og henger etter å ha funnet ut hva slags prosessor som sitter i, i følge teksten på skjermen. Det blir faktisk verre og verre. Hva har skjedd? Jeg har ikke rørt PCen, ikke en gang flyttet på den på lenge.

Datadoktoren svarer

Hei,Dette kan enten være en enkel kontaktfeil, eller at det er noe alvorlig galt med hovedkort, minne eller andre enheter.

Derfor er det første du bør gjøre, å ta ut kontakten, skru opp PCen, ta ut en og en kontakt og sette den tilbake igjen. Dette gjelder alle kabler, til disker, CD-ROM osv, inkludert den store kontakten fra strømforsyningen til hovedkortet.

Gjør det samme med minnemodulen og med eventuelle tilleggskort.

Mens du har PCen åpen kan du jo støvsuge litt oppi den, men vær forsiktig...

I veldig mange tilfeller er det dette som skal til for at PCen skal blir ”frisk” igjen. Det hender at kontakter gror igjen når apparatet står stille, slik at det blir stadig dårligere kontakt. Til slutt stopper det hele opp på en eller annen måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer