PCer med 1.000 MHz i år

Intel er ikke enerådende i kappløpet om de raskeste PCene, og i løpet av året kommer PCer med en hastighet på fantastiske 1.000 MHz. Spesiell kjøling er stikkordet.

En sniktitt på vidunderet. Bildet er fra testlaben til KryoTech.
En sniktitt på vidunderet. Bildet er fra testlaben til KryoTech. Vis mer
Publisert

På den årlige generalforsamlingen i AMD, viste selskapet frem KryoTech Super-G, som er en super-PC med en hastighet på 1 GHz (1.000 MHz). Maskinen er bygget over AMD-K7 prosessoren, men har i tillegg en spesiell kjøling levert av KryoTech. KryoTech har spesialisert seg på kjølesystemer, og har også vist imponerende hastigheter før. Super-G-maskinen vil også bli levert med lavere hastigheter.

Super-G er resultatet av to års iherdig samarbeid mellom de to selskapene, og representerer en ny måte å oppgi ytelse, nemlig GHz i stedet MHz.

Bakgrunnen for at det er mulig å oppnå så høye hastigheter på en prosessor, er den spesielle kjølingen. Varmeutviklingen er enorm, og KryoTech kaller teknologien sin for vapor phase refrigeration, som i bunn og grunn er den samme teknologien som finnes i ethvert kjøleskap.

Kjølig forhold til Intel

KryoTech har ikke noe formelt samarbeid med Intel nå, og Intel hevder også at det ikke var KryoTech-teknologi som ble brukt da Intel demonstrerte en 1 GHz-prosessor for en tid tilbake. KryoTech har riktignok levert en del prototyper til Intels forskning, men Intel påstår at dette ikke ble brukt i demonstrasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer