PCI Express x16 mot 2.0

Publisert
Sist oppdatert

HEi!

Jeg har kjøpt en nytt grafikk kort til min stasjonær PC, Skjermkortet : XFX GeForce 9800GTX 512MB PCI-Express 2.0

Spørsmålet er at jeg skal skifte grafikkort, og da er det en kontakt som heter PCI Express x16 kontakt. Men på det nye kortet står det PCI E 2.0.

Vil dette fungere uansett da?

Er villig til å lære å gjøre dette selv en gang men vil jo høre åssen man skal gjøre det på riktig måte først, hvilken rekkefølge ville du ha gjort dette på?

MvhKim(amatør på data)

Datadoktoren svarer

Hei Kim,

PCI Express (PCIe)-kontaktene er i forskjellige fysiske størrelser, hvorav PCIe x16 er den vanlige størrelsen for grafikkort, og har en teoretisk båndbredde på 4000 MB/s i hver retning.

Når det gjelder PCI Express 2.0 så er dette en videreutvikling av "gamle" PCI Express. Den har dobbelt så stor båndbredde som forgjengeren, men kontaktene er like - så grafikkort med PCIe 2.0 har også x16-størrelse. Standarden er dessuten bakoverkompatibel, så du kan bruke et PCIe 2.0 grafikkort på et hovedkort som har den gamle standarden, og omvendt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer