PDF-XChange viewer - glimrende PDF-leser

Synes du Adobe Reader er tung og treg? Da bør du ta en titt på dette alternativet.

PDF-XChange viewer - glimrende PDF-leser
Publisert
Sist oppdatert

Portable Document Format (PDF) var opprinnelig et lukket filformat fra Adobe, men har siden i fjor vært en åpen ISO-standard for digitale dokumenter. Det fine med PDF-formatet er at layouten er den samme, uansett programvare, maskinvare (inkl skrivere) eller operativsystem.

Men alt for mange tror at Acrobat Reader er en nødvendighet for å vise PDF-filer.

For - det finnes flere konkurrenter til den populære leseren, og det skal ikke legges skjul på at Adobe Reader har bydd på problemer for veldig mange; som lang venting, låsing av PC-en og andre uhumskheter.

Dette er også ting vi har hatt problemer med selv, noe som resulterte i at vi fant og skrev om denne utvidelsen til Firefox tidligere.

Mens Foxit Reader kanskje er den mest kjente Adobe Reader-vikaren, finnes det også andre gode, som også byr på langt større funksjonalitet. PDF-XChange viewer, for eksempel, som vi skal se på denne gangen.

Kjekke funksjoner

PDF-XChange viewer finnes i både en gratisversjon, og en Pro-versjon som koster penger. Men svært mange funksjoner er tilgjengelig i gratisversjonen, funksjoner Adobe reader ikke har. For det første er det mulig å ha flere dokumenter åpne innenfor én instans av programmet, på samme måte som arkfanene fungerer i Opera, Firefox og versjon 7/8 av Internet Explorer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer