PearOS 8: Det nærmeste du kommer MacOS

Lyst på en Mac-opplevelse på PC-en din, helt gratis? Da bør du lese videre.

PearOS 8 ser til forveksling likt ut som MacOS. Men det kjører på vanlige PC-er og koster ingenting.
PearOS 8 ser til forveksling likt ut som MacOS. Men det kjører på vanlige PC-er og koster ingenting. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Joda, vi innrømmer det. Etterligninger står ikke akkurat høyt på listen over ting vi liker, men PearOS er likevel verdt å se nærmere på for alle som ser etter et gratis alternativ til MacOS og Windows.

Først og fremst fordi det er, nettopp, gratis. Men også fordi det er pent, oppfører seg bra og er basert på Ubuntu (versjon 13.04). Dermed skulle utvalget av programvare være godt sikret, i alle fall.

Les også: Kjør Photoshop i Linux

Egen App Store

Ja, for PearOS kommer med sin egen App Store (Pear Software Center), med tusenvis av programmer som installeres med et enkelt klikk:

Men allerede når operativsystemet er på plass, ligger det mye knask på docken nederst i skjermbildet - den som er til forveksling lik docken fra Apple MacOS. Her finner du for eksempel både Firefox, musikkprogrammet Musique og epostprogrammet Thunderbird.

Menyer, farger og fonter ligner veldig på MacOS. Det gjør også logoen, bare at eplet er byttet ut med en pære. Som naturligvis er tatt en bit av.

Operativsystemet kommer også med en egen nettskytjeneste, som minner om iCloud. PearCloud er navnet, og her kan du lagre alt fra innstillinger til personlige dokumenter automatisk. Du får to gigabyte gratis, som kan utvides ved behov, og mot betaling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer